”Släng inte Stalin i ansiktet på mig”

Anna Hedenmo, programledare och Sven Wollter, gäst i Min sanning.

Min sannings programledare Anna Hedenmo möter Sven Wollter, en av Sveriges största skådespelare. Wollter slog igenom med tv-serien Raskens 1976, har spelat ett otal teaterroller och prisats med två guldbaggar. Dessutom hunnit med fem barn med fyra olika kvinnor.

– Jag har trott att varje förälskelse skulle vara för livet. Men som skådespelare måste man vara ogarderad, öppen för olika känslor. Och då är det lätt att åka dit, säger Sven Wollter.

Han talar om modet som krävs för att bli en bra skådespelare. Men också om misslyckanden privat, som sveket mot äldsta dottern Ylva, som gick bort i anorexi.

– Jag var den hon litade mest på och jag svek henne. Det tror jag injicerade ett slags tvivel på vuxenvärlden, försöka vara kvar i barnvärlden genom att svälta sig.

Wollter är medlem i Kommunistiska partiet, tidigare KPML (r), och ilsknar till ordentligt när Anna Hedenmo ifrågasätter partiets stöd till Stalin och regimen i Nordkorea.

– Kom inte och släng Stalin i ansiktet på mig! Jag har läst mycket av Stalins tidigare skrifter och tycker det är mycket i det som är bra.

Min sanning: Sven Wollter sänds tisdag 30 dec 2014 kl 20.00 i SVT2 och SVT Play