Mitt i naturen får nya programledare

Joakim Odelberg, Anders Lundin och Magdalena Forsberg.
Joakim Odelberg, Anders Lundin och Magdalena Forsberg.

Under höstens säsong av Mitt i naturen har vi tre nya programledare, Anders Lundin, Magdalena Forsberg och Joakim Odelberg.

Mitt i naturens inspelningar för hösten är i full gång och i år har vi tre nya programledare. Alla tre delar ett stort och genuint naturintresse och älskar att vara ute i naturen.

Glädjen i naturen

Anders Lundin och Magdalena Forsberg har båda två tidigare haft programledaruppdrag och ser nu fram emot att jobba med Mitt i naturen.
– Jag har länge velat jobba med Mitt i naturen, ett program där man får uppleva djur och natur på riktigt, säger Anders Lundin.

Magdalena Forsberg vill genom sitt programledarskap lyfta fram glädjen och det vackra i vår natur.
– Miljöfrågor låter så allvarsamt men det handlar egentligen om att se och uppskatta det vi har omkring oss, säger hon.

Prisbelönad naturfotograf

Joakim Odelberg, är uppväxt i Ljungskile, och tog sitt första fridykarcertifikat vid 10 års ålder. Han är en prisbelönad naturfotograf och kallar sig idag för bevarandefilmare. Joakims liv förändrades när han dök med mantor i Thailand och med egna ögon fick se hur människor han precis dykt tillsammans med kastade skräp i havet. Han började då satsa helhjärtat på att filma naturen för att öka intresset och visa hur mycket vackert som finns men också hur mycket dåligt människan kan göra med naturen.

Joakim medverkade även i Mitt i naturen under hösten 2014, då guidade han Martin bland korallreven i Thailand och i havet utanför västkusten.
– Det ska bli fantastiskt att få uppleva och dela vår underbara planet både ovanför och under ytan med alla Mitt i naturens tittare, säger Joakim Odelberg.

Specialavsnitt med Martin

Martin Emtenäs har jobbat med Mitt i naturen i 10 år och känner att tiden är inne för att gå vidare.
– Efter tio år med Mitt i naturen är det dags att lämna över stafettpinnen, säger Martin Emtenäs. Yvette Hermundstad har valt att fokusera på sitt jobb på SVT Sport och nya utmaningar under året men stänger inga dörrar för framtiden.

Under sommaren kommer vi att sända 4 avsnitt med det bästa från Martins säsonger som programledare. Ni tittare kommer dessutom få chansen att tycka till om vilka av Martins alla naturupplevelser ni vill se igen.