Därför planeras ingen fortsättning av Molanders 

Många har hört av sig och undrar varför det inte blir någon fortsättning på dramaserien Molanders. Här berättar programchef Mette Friberg och programbeställare Stefan Baron om hur de resonerat. 

Det är glädjande att se att det är många som engagerar sig i frågan om en uppföljning av serien Molanders. Det är uppenbart att de som följt serien verkligen berörts av den. Vi är också väldigt nöjda med serien och det fina arbete alla som jobbat med serien har bidragit med. 

Detta till trots har vi beslutat att låta serien avslutas efter säsong ett. Låt oss förklara lite hur vi resonerat. SVT erbjuder ungefär 3-4 svenska serier i längre format per år. Vi har som ambition att bidra med nyskapande svensk dramatik i världsklass. Vi vill ha utrymme för att pröva nya vägar och hitta nya uttryckssätt. Därför kan vi inte regelmässigt göra säsong två av våra serier, då blir det ju inga nya serier! När vi fattar beslut om en säsong två tittar vi på saker som genomslag, engagemang och uppskattning. Ett litet antal serier gör vi uppföljare på – aktuella exempel är Äkta människor och Bron som båda kommer i säsong två. 

Vi förstår att alla inte håller med oss om vårt beslut. Men tack till alla som engagerar sig i frågan. Vi ska göra vårt allra bästa för att ge er många högkvalitativa serier från SVT i framtiden. 

Mette Friberg, programchef Drama i Göteborg
Stefan Baron, tf programbeställare för Drama