Lär känna Ulf Kvensler

Upphovsman och huvudförfattare, Ulf Kvensler spelade själv klarinett under sin uppväxt och han var även medlem i sitt lokala musiksällskap i Ronneby.

Info om upphovsmannen och huvudförfattaren, Ulf Kvensler, 44.

Många av de historier som finns i serien har han själv upplevt, eller hört berättas om. Det är en värld som man inte sett så ofta, och genom vilken man kan skildra livet i en svensk landsortsstad.

Ulf har tidigare skrivit manus till bland annat ”Ulvesson & Herngren”, ”Om Stig Petrés hemlighet” och ”Solsidan”.

Födelseår:1968

Födelseort: Ronneby

Biografi: Ulf Kvensler studerade ekonomi vid Uppsala Universitet. Efter två års jobb som IT- och managementkonsult sade Ulf upp sig och bildade gruppen Humorator, med bl a Mikael Tornving och Henrik Hjelt. Fick jobb 1996 på SVTs satirprogram Detta Har Hänt, som manusförfattare och komiker. Har sedan medverkat i en lång rad produktioner, främst inom komedifacket, som manusförfattare och på senare år även som regissör.

Filmografi:

2004 Om Stig Petrés hemlighet, dramakomedi, SVT (upphovsman, manusförfattare)

2005 Ulveson & Herngren, komediserie, SVT (huvudförfattare)

2009 Solsidan säsong 1, komediserie, TV4 (huvudförfattare, avsnittsregissör)

2010 Bröderna Karlsson, långfilm (upphovsman, manusförfattare)

2010 Solsidan säsong 2, komediserie, TV4 (avsnittsförfattare, avsnittsregissör)

2012 Livstid, TV-film baserad på Liza Marklunds bok, TV4 (regissör)

2013 Molanders, dramakomedi, SVT (upphovsman, showrunner)

2013 Bäst före, långfilm (manusförfattare)

Molanders: Molanders är en dramakomedi i 12 avsnitt som bl a bygger på min egen bakgrund som klarinettist i Ronneby Musiksällskap. Molanders kan liknas vid en korsning mellan Bergmans Scener ur ett äktenskap och amerikanska musikalserien Glee.

Molanders

Svensk dramaserie om familjen Molander