Morrans hus har brunnit ner

Morran & Tobias
Johan Rheborg som Morran.

Huset där Morran och Tobias spelades in, brann ner natten till lördag. ”Väldigt tråkigt att huset brunnit ner”, säger seriens projektledare Mats Grimberg.

Det övergivna huset ligger på Vendelsö, söder om Stockholm. Enligt Aftonbladet larmades Södertörns brandförsvar om branden sent på fredagsnatten. När brandkåren var på plats var huset övertänt och fastigheten gick inte att rädda.

Enligt uppgifter startade branden i en bil som stod parkerad nära huset men brandorsaken är ännu okänd.

Ödetomten blev känd för allmänheten när SVT:s komediserie Morran och Tobias spelades in i huset. Mats Grimberg är projektledare för den populära serien och han kommenterar branden så här till svt.se-redaktionen:

– Huset slog an en central ton och förmedlade en känsla för dessa fantastiska karaktärer. Huset blev också något så ovanligt i tv-sammanhang, ett åtråvärt utflyktsmål för fansen. Finns mängder av bilder på nätet där fans stolt visar upp sig i huset. Huset har fått en plats i tv-historien, vilket kanske var lite oväntat. Även om Morran och Tobias sörjer huset, så lär de gå vidare ändå, överlevare som de är.

Johan Rheborg avslöjar okända detaljer om Morran och Tobias

Test: Vem är du i Morran och Tobias?