Rheborg och Gustafsson i succéserien Morran och Tobias

Johan Rheborg och Robert Gustafsson.
Johan Rheborg och Robert Gustafsson.

Morran och sonen Tobias är två människor som befinner sig i samhällets utkant. Ändå möter vi en gripande värme och kärlek hos dessa två ovanliga som har valt att överleva. Med Johan Rheborg som ”Morran” och Robert Gustafsson som sonen ”Tobias”.

Nu får vi återigen möta Monica och hennes son Tobias. I "Morran och Tobias" får vi lära känna Monica och Tobias bättre då de stundtals blickar tillbaka på hur det var, dels när Tobbe växte upp, men även också från de dagar då Morran var singel och hade framtiden för sina fötter.

I serien flyttar Monica och Tobias tillbaka till sitt tidigare boende - ett nedgånget hus vid landsvägen. Tidigare lämnade de sitt hus på grund av att de blivit uppköpta av kommunen för ett planerat nybygge. Efter att en granne överklagat bygget och därmed skjutit upp byggnadsplanerna får Morran och Tobbe hyra huset på kort tid. Som från en skänk från ovan har de fått pengar från kommunen då det kommit fram att de äger en del av tomten. Det nya pengarna håller dem flytande men Tobbe bränner under seriens gång allt på onödiga, dyra saker som han hittar på internet och använder för sina galna upptåg och idéer.​

Serien sändes under hösten 2013 som en minisketchserie i programmet "Svensk humor" och blev en stor publikfavorit.

- Vi är glada över att återigen få se Johan och Robert i de fantastiska presentationer som de gör med de här karaktärerna, säger Mats Grimberg, projektledare på SVT Nöje.