Mr Selfridge går mot sitt slut: ”Jag är löjligt stolt”

Mr Selfridge.

Det sista avsnittet någonsin av Mr Selfridge närmar sig. Då talar skådespelaren Jeremy Piven ut om jämförelserna med kvinnotjusaren Harry Selfridge. – Folk gillar att skvallra, säger han till Huffington Post.

Se senaste avsnittet av Mr Selfridge i SVT Play

Sedan 2012 har han spenderat lite mer än halva året i Storbritannien.

Men nu är det slut med det för amerikanske stjärnan Jeremy Piven – den nuvarande säsongen av Mr Selfridge, det brittiska kostymdramat som du hittar i SVT Play, är nämligen den sista.

Privat har de långa inspelningsperioderna inneburit uppoffringar, medger Los Angeles-baserade Piven.

– Det har varit ett ganska stort åtagande, säger Piven till RadioTimes.

I Sverige får tittarna vänta i ytterligare en vecka på finalavsnittet. Då sänds nämligen de två sista episoderna någonsin av Mr Selfridge i SVT. Men i Storbritannien flödade tårarna i sociala medier efter finalen, rapporterar Mirror.

– Det är en serie jag är väldigt stolt över och tycker att den blir bättre för varje år, säger Piven till Huffington Post.

Kvinnotjusare? ”Folk gillar att skvallra”

I intervjun reder skådespelaren en gång för alla ut om han själv liksom Harry Selfridge går att beskriva som en kvinnotjusare.

– Man försöker dra de parallellerna eftersom... För det första tror jag att folk gillar att skvallra. Jag tycker att det är vår plikt som skådespelare att fullt ut ta till oss karaktären och aldrig någonsin döma denne. Oavsett om man spelar en ond person så måste man vara så närvarande som möjligt och inte döma personen, utan navigera genom de ögonen med så mycket integritet som möjligt. Jag gjorde det i åtta säsonger i Entourage och fyra säsonger Mr Selfridge, säger Piven till Huffington Post.

– Det är smickrande när man spelar en skitstövel och blir misstagen för att vara en. Det är både smickrande och förvirrande, om det låter någorlunda vettigt.

Så, vad är nästa steg för Emmyvinnaren? Piven är hemlighetsfull om framtiden – men säger så här i en intervju han själv länkat till via sitt Twitterkonto, där han följs av över två miljoner fans.

– Jag jobbar på något själv, en idé som jag kämpat med ett tag, och jag vill bara vara en större del av processen. Jag vill skapa något och se vart det tar vägen. Det är för tidigt att diskutera den tills den kommer förverkligas, men jag vill ge det en chans. Varför inte? säger Piven till Awards Daily.