Musik, poesi och politisk agitation

Emil Jensen
Emil Jensen

Musik Special porträtterar den skånske multitalangen Emil Jensen som bjuder på en unik blandning av musik, poesi, humor och politiskt korrekt agitation. Med humor och värme som främsta vapen berör han allt ifrån djupaste personliga sorg till intolerans och identitetspolitik.

Live på scen på Södra Teatern i Stockholm, på oglamoröst uppdrag i landsbygd och på Fårö följer vi en mjuk artist med en hård kärna av övertygelse och passion.

Emil har sedan skivdebuten 2004 släppt fem album, gjort otaliga turnéer, föreställningar, skrivit krönikor och böcker, gjort radio och cyklat landet runt med gitarr på ryggen. Alltid angelägen, alltid välformulerad och med ett till synes snällt tilltal berör han allt från djupaste personliga sorg till intolerans och identitetspolitik med humor och värme som främsta vapen.

Turnékollegan Mikael Wiehe tillhör den stora men ännu växande fanskaran och kallar Emil sin överman som både låtskrivare och mellansnackare. Klara Söderberg från First Aid Kit gästspelar hemma hos Emil i en avskalad version av duetten Radioaktivitet. Johan T Karlsson, känd som Familjen gästar scenen i antirasist-dängan ”Fått nåt i Ögat”.