Möt Sveriges mest inflytelserika hiphop-bröder

Musikproducenterna Masse, Chepe och Salla Salazar i sin studio.
Musikproducenterna Masse, Chepe och Salla Salazar i sin studio.

Under 90-talet var Chepe och Salla Salazar aktuella i Sveriges mest inflytelserika hiphop-grupp, The Latin Kings. Nästan tjugo år senare driver de tillsammans med Masse Salazar eget skivbolag och producerar musik åt några av Sveriges största hiphop- talanger. Nu sänder SVT en dokumentär om bröderna.

1994 gjorde The Latin Kings ett av sina allra första tv-framträdanden. I samma program presenterades en annan ny grupp; Ultima Thule. Det var en tid som präglades av Lasermannens terror, brända flyktingförläggningar och Ny Demokratis framgångar.

Tillsammans med Dogge Doggelito blev bröderna Chepe och Salla Salazar starka symboler. De fick representera inte bara sin musik utan även Botkyrka, förorten som fenomen och ibland alla invandrare. The Latin Kings fick bära micken för många som sällan syntes eller hördes i media.

Nästan två decennier senare har bröderna Salazar en ny generation artister under sina vingar och Redline-studion är ett nav för dagens unga som vill satsa på hiphop. Hur ser Salla, Chepe och Masse på deras arbete och sitt inflytande på dagens musikaliska och politiska klimat? Vad har egentligen hänt med musiksverige sedan den första spelningen?

Sändningstider:
SVT2 Lördag 30 nov 2013 kl 19.00
SVT2 Söndag 1 dec 2013 kl 16.00
SVT2 Tisdag 3 dec 2013 kl 23.15