Börge Hellström om övergreppen och sitt självmordsförsök

Börge Hellström

Börge Hellström, succéförfattare i duon Roslund & Hellström, berättar om natten då hemligheten och skammen han burit på i 31 år nästan kostade honom livet.

I När livet vänder berättar succéförfattaren Börge Hellström för första gången hela sin historia i TV. Han talar öppet om de sexuella övergreppen, beroendet av att ha en kvinna hos sig varje natt och om sitt självmordsförsök. Dessutom medverkar hans dotter, som berättar om hur hon idag ser på relationen till sin pappa. 

Första gången det hände var han fem. Andra gången sju. Den tredje och sista gången hade han just hunnit fylla nio. 

I onsdagens avsnitt av När livet vänder åker Anja Kontor till Värmland för att träffa deckarförfattaren Börge Hellström. Han berättar om de övergrepp han utsattes för som barn. Om varför han ville ha kvinnor hos sig varje natt, och om att svika sitt eget barn. 

Börge delar berättelsen om livet som kriminell och hur han slutligen, djupt deprimerad och alkoholiserad, bestämde sig för att begå självmord. Det blir ett rakt och närgånget samtal om vad som händer när gränser suddas ut och det otillåtna blir rimligt i en tillvaro där det mesta går utför. 

Han berättar vad det kostar att förlora allt och sedan försöka bygga upp det igen. Om stark sorg, utsatthet, skilsmässa och ångest. Han delar med sig av erfarenheter om att leva i vansinnet, vara ensam med skammen och lura sig själv till att tro att missbruket var nyckeln till livet. 

Samtalet handlar också om vad det var som gav Börge en sista chans och fick honom att våga berätta om hemligheten han burit på i över 30 år. 

Dessutom talar han öppenhjärtligt om sin personliga tro på Gud och hur han närmade sig sin dotter Amanda igen. Och hur upplever Amanda deras relation idag?