Niklas Ekstedt är tillbaka med Niklas mat

Niklas Ekstedt är tillbaka för att ge sig ut i världen och göra praktik på olika restauranger.
Niklas Ekstedt är tillbaka för att ge sig ut i världen och göra praktik på olika restauranger.

Återigen är det dags att resa ut i världen, till restaurangerna alla talar om och kockarna som ligger bakom framgångarna. Niklas Ekstedt är i varje program prao på restaurangen i fem dagar och sista dagen ska han laga en rätt med målet att få med den på restaurangens meny.

I år besöker han bland annat den just nu hetaste restaurangen i Paris, möter kocken som är så populär i Peru att folket vill ha honom som president, äter världens mest exklusiva taco och lagar mat åt kocken som anser att de unga manliga kockarna har förstört matlagningen i Europa. 

I det första programmet reser Niklas till Danmark och den excentriske kocken Paul Cunningham. Paul har lämnat det stressiga storstadslivet och sin stjärnkrog The Paul i Köpenhamn. På stillsamma exklusiva gästgiveriet Henne Kirkeby Kro har Paul hittat glöden igen för matlagning. Niklas praktikvecka på Henne var däremot allt annat än stillsam. För just lugnt är det aldrig runt Paul Cunningham. Både musikalnummer, terrängkörning i en gammal ambulans och övernattning i en fyr hanns med innan veckan på Henne var över.

Restaurangerna och städerna som Niklas besöker i årets säsong är Henne Kirkeby Kro i Ribe, Danmark, Astrid y Gastón i Lima, Peru, Rochelle Canteen i London, Storbrittanien, Pujol i Mexico City, Mexiko, och Le Chateaubriand i Paris, Frankrike.

Seriestart torsdag 9 juli kl 20.30 i SVT1 och SVT Play.