SVT1Torsdagar 20.00

Kanelkyckling

1 kg kycklinglårfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar
1 kruka färsk mynta för dekoration

Marinad
1/2 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 urkärnade röda chili
6 vitlöksklyftor

Gör så här:

Putsa kycklinglårfiléerna. Finhacka chili och vitlök. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå ca 1 tim i kyl. Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara. Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden. Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast form. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen. Häll över grädden och låt såsen tjockna lite. Smaka av med salt, peppar, eventuellt lite cayennepeppar och lite mer kanel. Häll över kycklingen och stek klart i ung 200 grader ca 15 min. Strö hackad mynta över.

Servera med couscous, quinoatabouleh och hummus.


Quinoatabouleh
quinoa
ett stort knippe bladpersilja
2 tomater
1/4 gurka
1/2 gul lök
saften av 1 citron
2 msk olivolja
1 nypa flingsalt

Gör så här:

Koka quinoa för två personer enligt anvisning på paketen. Skölj i kallt vatten tills det svalnat. Gröp ur och skär tomater och gurka i små kuber. Hacka persiljan. Blanda allt.

 

Landgång

Matlagningsprogram i spännande miljöer