1 december: Här är nattens nyheter

Publicerad

Guide: Nu införs vaccinbevisen – det här gäller

Från och med den 1 december ska vaccinationsbevis användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer. Alla över 18 år kommer att behöva visa upp beviset om arrangören kräver det. Arrangören har rätt att neka tillträde till den som vägrar.

Annika Strandhäll (S) söks av Kronofogden: ”Hade inte koll”

Efter drygt tre års frånvaro gör Annika Strandhäll comeback i regeringen, denna gång som miljöminister. Men bara några timmar efter att Strandhäll blivit presenterad som nygammalt statsråd kunde Aftonbladet avslöja att hon har kronofogden efter sig.

Lista: De tävlar i Melodifestivalen

Nu släpper Melodifestivalen de resterande 14 akterna och därmed är alla artister presenterade. Bland de 14 som tillkommit på listan i dag syns kändisbarn, veteraner och youtubers. Under kvällen publicerades artistlistan av misstag i Melodifestivalens app.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.