Till vänster Usama bin Ladin i Afghanistan 1998. Till höger sonen Hamza bin Ladin när han syntes i ett TV-inslag på Al Jazeera i november 2001. Sonen tros hålla i ett vrak från en amerikansk helikopter. Foto: TT

1 mars: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

USA efterlyser bin Ladins son – uppfostrades för att ta över al-Qaida

Amerikanska myndigheter erbjuder nu en miljon dollar till den som har information om var Usama bin Ladins son befinner sig. Sonen, Hamza bin Ladin, tros ha uppfostrats för att ta över al-Qaida.

Här hettar det till i SVT Opinions studio: ”Det är så dumt”

Det hettade till rejält i SVT Opinions studio när djurförsöken med hundar på Göteborgs universitet debatterades på torsdagskvällen. Hundarna avlivades efter försöket – och forskningen har väckt debatt även internationellt.

Nu kallas Cohen till nya utfrågningar

President Donald Trumps forne advokat Michael Cohen ”samarbetade fullt ut” när han för tredje dagen i rad frågades ut i USA:s kongress. Det säger Adam Schiff, ordförande i representanthusets underrättelseutskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.