10 december: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

EU-talman indragen i korruptionshärva – avstängd från S-gruppen

En misstänkt korruptionshärva med kopplingar till EU-parlamentet och en icke namngiven gulfstat har avslöjats i Belgien. En av parlamentets 14 vice talmän, den grekiska socialdemokraten Eva Kaili, har förhörts av polisen och är avstängd av sin partigrupp.

Ytterligare fyra personer är gripna. Enligt uppgift till media är en av dem generalsekreteraren för Ituc, världens största fackliga samarbetsorganisation.

Putin luftar idé om ändrad kärnvapendoktrin

Rysslands president Vladimir Putin sade i går att Ryssland kanske borde öppna för att använda kärnvapen i fler situationer än man tidigare sagt.

Han syftade på möjligheten att utföra en förebyggande kärnvapenattack i avväpnande syfte, något som enligt Putin ingår i USA :s kärnvapendoktrin.

Bussbranschen vill ha undantag från körtidsregler

Branschorganisationen Sveriges bussföretag vill ha undantag från kör- och vilotidsreglerna inför det befarade tågkaoset på söndag.

Utan sådana undantag blir det svårt att hitta tillräckligt många förare om tågen får stora problem, säger branschorganisationens vice vd Anna Grönlund.

– Fordon finns, men någon måste köra dem, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.