Israels premiärminister Benjamin Netanyahu under en presskonferens i Tel Aviv på tisdagen. Foto: Oded Balilty/AP/TT

11 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Barn tog med granat till förskola

Under tisdagskvällen fick en förskola i centrala Kristianstad spärras av efter att ett barn tagit med en skarp granat till skolan. Nationella bombskyddet kallades till platsen och strax innan midnatt var granaten oskadliggjord.

– Barnet ska ha hittat granaten på Rinkaby skjutfält under sommaren, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Saudiarabien om Netanyahus vallöfte: ”Farlig upptrappning”

Under tisdagen meddelade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att han tänker införa israelisk suveränitet i Jordandalen, på den ockuperade Västbanken, om han vinner valet 17 september. Ett uttalande som nu fördöms av Saudiarabien.

”Det representerar en flagrant överträdelse av FN-stadgan och principerna för internationell rätt”, säger det saudiska hovet i ett uttalande enligt nyhetsbyrån SPA.

Studie: Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Har det blivit svårare att hålla vikten i takt med att du blivit äldre? Du är inte ensam. En ny studie från Karolinska institutet visar nämligen att omsättningen av lipider minskar i vår fettvävnad när vi åldras – vilket tycks medföra just viktuppgång.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.