Zlatanstatyn vandaliserades på nytt under natten mot torsdag. Enligt polisen har någon sågat i benen så pass kraftigt att det fanns ”viss rasrisk”. Foto: Anders Magnusson

12 december: Nattens nyheter

Publicerad

Zlatanstatyn vandaliserad på nytt

Zlatanstatyn i Malmö har under natten mot torsdag vandaliserats på nytt. Någon har sågat kraftigt i skulpturens ben och ett rep har hängts kring dess hals. Enligt polisen fanns det ”viss risk” att hela statyn kunde ha rasat.

Harvey Weinstein i uppgörelse – betalar 235 miljoner

Den två år långa juridiska striden kring sexbrottsanklagade Harvey Weinstein kan ha nått sitt slut. Parterna i målet har kommit fram till en tillfällig uppgörelse, som slutar med att den tidigare Hollywood-producenten betalar 25 miljoner dollar, rapporterar New York Times.

Israel till val – för tredje gången på ett år

Aldrig tidigare har Israel hållit två val på ett år. Och nu väntar ett tredje. Försöken att bryta det politiska dödläget i Israel har misslyckats – igen. I mars ska israelerna rösta i ännu ett nyval, men mycket pekar på att det återigen kommer att bli ett jämnt lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.