• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Bilden är från en video från utanför polisstationen där en man knivhögg en polis. Foto: AP

14 augusti: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

17 döda i terrorattack på restaurang i Burkina Faso

17 personer har dödats och åtta skadats i ett misstänkt terrordåd på en restaurang i Burkina Faso. Flera män öppnade eld mot gäster och enligt en person i säkerhetsstyrkorna har gärningsmännen tagit gisslan i byggnaden.

En person gripen efter skottlossning i Vallentuna

En man ska ha avlossat flera skott mot en fastighet. En stor polisinsats pågick under natten vilket resulterade i att en person greps och en anhölls i sin frånvaro. Ingen person ska ha kommit till skada.

Vita huset slätar över Trumps uttalande

Trumps uttalande om hat från ”många sidor” fick kritik från både höger och vänster. Nu vill Vita huset stävja kritiken och menar att presidenten inkluderade vit makt-rörelsen, KKK och nynazister i sitt uttalande.  ”När någon marscherar med en nazistflagga är det oacceptabelt och jag tror det är vad presidenten menar” sa CIA-chefen Mike Pompeo till CBS News.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.