Enligt en utvärdering gjord beställd av Polismyndigheten saknade flertalet poliser tillräcklig skyddsutrustning vid terrordådet på Drottninggatan. Foto: Tomas Oneborg/TT

14 december: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Priserna faller på bostadsmarknaden

Bostadspriserna fortsätter att falla. Den senaste månaden har priserna på bostadsrätter sjunkit 3 procent och priserna på villor sjunkit 1 procent. Det visar de senaste mätningarna från svensk mäklarstatistik.

Poliserna som kom först fram vid terrorattacken på Drottninggatan saknade utrustning

I en utvärdering gjord av Polismyndigheten slår man fast att de poliser som var först framme efter att lastbilsattacken på Drottninggatan inträffade 7 april saknade tillräcklig skyddsutrustning och förstärkningsvapen. Poliserna hade inte tid att ta med utrustningen, eller så fanns det ingen tillgänglig.

Norge avkriminaliserar narkotika – vård ska ersätta straff

Drogmissbrukare i Norge ska i första hand få vård, inte bestraffas. Det är en majoritet av partierna i stortinget överens om, rapporterar VG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.