Någon ”tryckte på fel knapp” vid ett rutintest, det bekräftade Vern Miyagi, chef för Hawaiis krisledningsmyndighet. Foto: Caleb Jones / AP, Instagram/@sighpoutshrug/via REUTERS

14 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Mänskliga faktorn bakom varning om robotangrepp: ”Någon tryckte på fel knapp”

Det var den mänskliga faktorn som låg bakom Myndigheterna på Hawaiis varning om ett robotangrepp. Någon ”tryckte på fel knapp”, det bekräftade chefen för Hawaiis krisledningsmyndighet, Vern Miyagi.

Trafikolycka slutade i misshandel

En trafikolycka på E20 vid Folkesta, i riktning mot Eskilstuna, slutade med att en man greps misstänkt för misshandel. En person körde in bak i en bil. Föraren, en man i 30-årsåldern, gick ur och skallade den som kört på honom.

Efter kritiken: Mark Wahlberg donerar sin lön

Skådespelaren Mark Wahlberg donerar 1,5 miljoner dollar – motsvarande cirka tolv miljoner kronor – till Time's up rättshjälpsfond i Michelle Williams namn, skriver The Hollywood Reporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.