16 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Möt dömda Capitoliumstormaren: “Ångrar inget”

Fler än 300 personer har hittills blivit dömda i domstol efter stormningen av Capitolium i Washington för två år sedan. En av dem är Nick de Carlo, som dömts till fyra års fängelse. Men trots alla funderingar under månaderna med husarrest och fotboja ångrar han i princip ingenting nu när han ska börja avtjäna sitt fängelsestraff. 

– Jag ångrar inget direkt, men det suger definitivt att jag fick fyra år för det, säger han till SVT Nyheter.

Sökandet fortsätter efter flygkrasch i Nepal

Räddningsarbetare fortsätter på måndagen att söka efter de fyra personer som fortfarande saknas efter flygkraschen i Nepal. Minst 68 personer omkom sedan flygplanet störtade ned i en brant ravin, slogs sönder och fattade eld intill staden Pokhara i centrala Nepal på söndagen.

Soldater har använt rep och bårar för att hämta upp kroppar ur den 300 meter djupa ravinen sent in på natten.

– Vi har hittills skickat 63 kroppar till sjukhuset, säger polisen A K Chhetri på måndagen.

Skottlossningen i Uppsala – ingen gripen

En skottlossning inträffade under söndagskvällen i naturområdet Gottsundsgipen i Uppsala. Polisen sökte av området med bland annat helikopter, men vid 03-tiden hade ingen skadad hittats i området och ingen är misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.