Polisen sköt en person under ett gripande efter en stor insats i Stockholm under söndagsnatten. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

18 augusti: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Man skjuten av polis under stor insats i Stockholm

En man har skjutits av polisen i samband med ett gripande efter en stor polisinsats på ön Stora Essingen i Stockholm. Polisen vill inte kommentera vilket eller vilka brott mannen misstänks för eller vad som föranlett insatsen, men SOS Alarm uppger att det ”handlar om våld”.

Iransk oljetanker har lämnat Gibraltar

Den iranska oljetankern Grace 1 har lämnat Gibraltar, visar sjötrafikdata. Tidigare under dagen sade Gibraltar nej till det amerikanska justitiedepartementets krav att åter beslagta tankern, som nu även bytt namn till Adrian Darya 1.

Felix Rosenqvist fick bryta Indycar-tävling efter krasch

Felix Rosenqvist drogs in i en jättekrasch på Indycar-tävlingen på Pocono Raceway. Svensken hann inte väja för en krock mellan andra förare och flög upp i staketet. Han fördes med ambulans till sjukhus, men behövde inte stanna över natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.