19 augusti: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Novus: Allt fler oroade över inflationen och ekonomin

En ny undersökning från Novus visar att 75 procent av svenskarna oroar sig för inflationens inverkan på svensk ekonomi. Oroligast är bland andra kvinnor 30 – 39 år, personer som bor i de södra delarna av landet och personer som bor i hyresrätt. Gällande partitillhörighet är Sverigedemokraternas väljare mest oroliga medan Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiets väljare är minst oroliga.

Knutson: Annie Lööfs (C) regeringsplaner är orealistiska

Regeringsfrågan fick stort utrymme i SVT:s utfrågning av Annie Lööf (C) under torsdagskvällen.

– Centerpartiet kommer att ha en nyckelroll om Magdalena Anderssons regeringsunderlag vinner en majoritet i valet. Problemet kommer vara att få C och V att samsas i denna konstellation, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson i sin analys av utfrågningen.

Apple larmar: Stora säkerhetsbrister i Iphones

Teknikjätten Apple larmar om allvarliga säkerhetsbrister för Iphones, Ipads och Macs, rapporterar nyhetsbyrån AP. Användare uppmanas att uppdatera sina enheter, speciellt offentliga personer som journalister och aktivister och som riskerar att bli måltavla för spioneri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer