19 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Tusse efter semifinalen: Yes, vi gjorde det!

Det blev en nervös väntan för Tousin ”Tusse” Chiza innan det stod klart att han gått vidare till Eurovisionfinalen på lördag. Se honom berätta om den laddade stunden – och om vad han tycker om sina konkurrenter.

Energiorgan: Så kan vi klara 1,5-gradersmålet

Stopp för bensinbilar från 2035, mer kärnkraft och en jättesatsning på ny teknik. Det är några av förslagen från det internationella energiorganet IEA:s om hur den globala uppvärmningen ska kunna bromsas till 1,5 grader. ”Den kanske största utmaningen som mänskligheten mött”, säger IEA:s chef.

Globen byter namn till Avicii arena

Globen i Stockholm har bytt namn. Från och med i dag heter landmärket Avicii arena efter artisten Tim Avicii Bergling som gick bort för tre år sedan. Vid sidan av konserter och sportevenemang kommer arenan också att vara ett forum för ungas psykiska hälsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.