Foto: Bildbyrån

19 november: Nattens nyheter

Publicerad

USA: Israeliska bosättningar inte olagliga

USA ställer sig nu bakom Israels bosättningar på ockuperade Västbanken. Det efter att i fyra decennier sett dem som brott mot internationell lag. Det slog utrikesminister Mike Pompeo fast när han talade med pressen på måndagskvällen svensk tid.

Guidetti bröt måltorkan i vinstmatchen mot Färöarna

EM-kvalavslutningen mot Färöarna slutade med 3-0 till Sverige. Första målet gjordes av Sebastian Andersson och det andra stod debutanten Mattias Svanberg för. Med tio minuter kvar slog John Guidetti, som sammanlagt inte fått spela mer än 21 minuter den senaste månaden, in det sista målet – och bröt sin måltorka sedan mitten av mars.

Farlig luft i Sydney från skogsbränder

Sydneyborna vaknade på tisdagen upp i en stad insvept i rök från närliggande terrängbränder och människor med astma eller andra andningsproblem uppmanades att stanna inomhus. Förutom dålig luftkvalitet var sikten på vissa håll också farligt dålig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.