• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

20 oktober: Nattens nyheter

Publicerad

Fyra till sjukhus efter bråk i Mölndal

Under lördagskvällen får polisen in larm om en skadad person i Mölndal. Väl på plats påträffar man fyra skadade personer, som samtliga får föras till sjukhus.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och försök till mord.

Johnson ber om förlängning av brexit-processen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har nu skickat ett brev till EU, där han ber om extra tid till landets utträde ur EU – dock utan underskrift. Vid sidan av detta brev ska han även ha skickat ytterligare ett brev där han säger att senareläggningen är ett misstag. Det rapporterar flera brittiska medier.

Svamp eller djur – eller helt enkelt bara blobb?

Den ser ut som en svamp och har varken hjärna, ögon eller mun. Men beter sig ändå som ett djur som kan lära sig saker. Egentligen är den märkliga varelsen ett slags mögel.

– Blobben är en levande varelse som tillhör ett av naturens mysterier, säger Bruno David chef vid Paris naturhistoriska museum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer