Foto: TT/SVT

22 juni: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Stort vaccinöverskott väntas i EU – oklart hur det ska hanteras

EU beräknas ha ett samlat överskott på mellan 500 och 700 miljoner vaccindoser mot covid-19 till årsskiftet, rapporterar Ekot. 100 miljoner av dessa ska doneras till fattigare länder, men det är oklart vad som kommer att hända med de övriga doserna. Sverige beräknas ha omkring 10 miljoner doser över, av dessa kommer tre miljoner att doneras till fattiga länder. Men hur det blir med resten av överskottet är inte bestämt, säger vaccinsamordnaren Richard Bergström till radion.

L:s tjänstemän har lämnat regeringskansliet efter Sabunis besked

L har haft fem tjänstemän på plats inne i regeringskansliet till. Men nu ska samtliga av dem ha fått lämna sina poster, uppger källor för Ekot.

Bakgrunden till utflytten har enligt uppgift att göra med partiledaren Nyamko Sabunis uttalande om att januariavtalet nu inte längre gäller till följd av regeringskrisen

Duplantis: ”Alla förväntar sig att jag ska vinna OS”

Armand Duplantis, 21, går in till sitt första OS i karriären som ett av friidrottens stora affischnamn. Han är jättefavorit till guldet med ett årsbästa som är nästan två decimeter bättre än tvåans.

– Jag vill slå världsrekord igen och jag vill vinna OS. Jag vet att alla förväntar sig det av mig också, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.