22 oktober: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Förslag: Skärpta krav för villkorlig frigivning

Regeringen vill skärpa kraven för villkorlig frigivning efter två tredjedelar av tiden. Bara de som sköter sig och är beredda att delta i åtgärder för att minska återfallsrisken ska kunna friges i förtid.  

Ambassadör: Trump köpslog med Ukraina

USA:s ambassadör i Ukraina, William Taylor, har nu vittnat om president Donald Trumps mellanhavanden med Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj. Hans budskap var tydligt: Trump använde amerikanskt militärt bistånd för att köpslå med Zelenskyj om en utredning mot den demokratiske toppolitikern Joe Biden.

Chiles president ber om ursäkt

Efter de värsta oroligheterna på nära 30 år ber Chiles president Sebastian Piñero invånarna om ursäkt för sin ”brist på insikt” och oförmåga att hantera de sociala spänningarna i landet. Han lovar också reformer, bland annat av pensionssystemet och sjukvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.