Majoritetsledaren i underhuset, Andrea Leadsom, lämnar på grund av Theresa Mays nya brexitförslag. Foto: Yui Mok/AP/TT / Toby Melville/Reuters/TT

23 maj: Nattens nyheter

Publicerad

Polisbil frontalkrockade på väg till olycka

En polispatrull som hade larmats till en trafikolycka i Örebro frontalkrockade med en personbil på väg till olyckan. Föraren var en kvinna i 20-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans. En förundersökning om trafikbrott har inletts.

Tungt avhopp efter Theresa Mays nya brexitförslag

Under torsdagen går Storbritannien till EU-val. Samtidigt möts premiärminister Theresa Mays nya brexitförslag av hård kritik. Nu avgår det konservativa partiets majoritetsledare i underhuset, Andrea Leadsom, på grund av missnöje med förslaget.

Fifa ger upp – fortsatt 32 lag i VM 2022

Trots att Fifa försökt utöka antalet lag i fotbolls-VM i Quatar 2022 till 48 lag förblir antalet 32. ”Vi har försökt att lösa det genom att blanda in grannländer, men det har inte gått att lösa”, skriver de på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.