Polis och ambulans innanför avspärrningarna vid radhusområdet i Alby i Botkyrka kommun. Foto: Blåljusbilder

23 maj: Nattens nyheter

Publicerad

Radhusområdet utrymt utanför Stockholm – misstänkt bomb hittad

En misstänkt bomb har hittats vid ett bostadsområde i Alby i Botkyrka kommun. Över 150 personer har utrymts från radhusområdet under natten, enligt polisen. Kort tidigare skedde en kraftig explosion vid en bilfirma i Haninge. Polisen utreder en eventuell koppling mellan händelserna.

Hertz ansöker om konkursskydd – hårt drabbat av pandemin

Det globala biluthyrningsföretaget Hertz Global Holdings har lämnat in en ansökan om konkursskydd i USA. Men verksamheten i Sverige påverkas inte direkt. Det minskade resandet under coronapandemin uppges ha fått bolaget att krascha ekonomiskt.

Bolsonaro avslöjas av videoinspelning – försöker rädda sönerna från brottsutredningar

Brasiliens högsta domstol har offentliggjort en inspelning där president Jair Bolsonaro antyder att han vill möblera om inom rättsväsendet för att hindra pågående utredningar mot hans familj.

– Jag kommer inte vänta tills min familj eller mina vänner är körda, säger Bolsonaro bland annat i videon som ska ha spelats in vid ett möte med ministrar den 22 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.