Under söndagen satt ledningen för Thomas Cook i ett extrainkallat krismöte, men tidigt på måndagsmorgonen meddelade företaget att verksamheten upphör.

23 september: Nattens nyheter

Publicerad

Ägaren i konkurs – Ving ställer in alla flyg

Tidigt under måndagsmorgonen meddelade det brittiska företaget Thomas Cook, som äger det svenska resebolaget Ving, att man går i konkurs. Ännu är det oklart hur konkursen kommer att påverka Ving, men företaget ställer in alla sina flygningar under måndagen.

”In i det sista har vi försökt säkra våra resenärers flygresor, men har snabbt insett att detta inte är möjligt och behöver därför tillsvidare ställa in alla flygavgångar under måndagen”, säger Magnus Wikner, koncernchef för Vinggruppen i Norden”, i ett skriftligt uttalande.

Dubbla priser till Renck för Chernobyl

Svenske Johan Renck kammade hem priset för bästa miniserieregi, och hans ”Chernobyl” blev även bästa miniserie vid årets Emmy-gala i Los Angeles.

”Fleabag” var en av galans stora vinnare, medan ”Game of thrones” blev bästa drama.

Felix Rosenqvist årets rookie i Indycar

Felix Rosenqvist svarade för en mäktig uppkörning i den avslutande deltävlingen på Laguna Seca, Monterey, Kalifornien. Från 14:e startposition till femma vilket räckte för att säkra den åtråvärda titeln.

– Det var ett väldigt roligt lopp. Det var ett bra jobb från hela mitt team, de har varit felfria hela loppet, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.