24 oktober: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Solresor fullbokade trots coronalarm i Europa

Efterfrågan på solresor är stor under höstlovsveckan, trots rapporterna om tilltagande smittspridning runt om i Europa. Flygbolagen rapporterar om fullsatta flygplan, och flera charterdestinationer är så gott som fullbokade enligt arrangörerna. Folkhälsomyndigheten avråder inte från utlandsresor men manar till försiktighet.

Tiotusentals i protest mot polsk abortdom

Tiotusentals polacker gick i går kväll ut på gatorna för att protestera mot en dom som innebär att nästan alla aborter förbjuds i landet. Enligt författningsdomstolen handlar det om alla individers rätt till liv, även foster som saknar möjlighet att överleva efter födseln.

Nästan 70 döda efter oroligheter i Nigeria

51 civila har dött i de senaste veckornas sammandrabbningar mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor i Nigeria, bekräftar landets president enligt AP. Även soldater och poliser har dött i samband med protesterna, som började med krav på att avveckla en specialenhet inom polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.