Attacken i nordvästra Syrien krävde 25 dödsoffer Foto: SVT Design

Många döda i bombattack i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Minst sjutton civila och elva jihadister har dödats i regimsidans attacker i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Tolv civila dödades i ett flygangrepp mot en by i sydvästra Idlibprovinsen. Enligt en AFP-fotograf på plats förstördes affärslokaler och förstörelsen var omfattande. Fem andra civila dödades också i flygangrepp mot olika andra byar och städer i de södra delarna av provinsen, enligt SOHR.

I Hamaprovinsen dödades elva jihadistrebeller av regimsidans eld med raketdrivna projektiler.

Attackerna från de syriska regeringsstyrkorna och deras ryska allierade har intensifierats mot området under de senaste månaderna. Samtidigt har jihadister och andra rebeller satt in motoffensiver.

Förenta Nationernas generalsekreterare António Guterres sa i tisdags att han var ”djupt oroad över de försämrade situationen i Idlib.”

Sedan 2011 har kriget i Syrien krävt 370 000 döda och tvingat miljontals människor på flykt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.