25 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Lastfartyg har förlist utanför Sydkorea – nio personer saknas

Ett stort lastfartyg med 22 personer ombord har sjunkit i vattnet mellan Japan och Sydkorea. Fem personer har kunnat räddas men nio saknas fortfarande.

Det Hongkongflaggade fartyget Jin Tian sjönk på onsdagsmorgonen lokal tid. Enligt japanska kustbevakningen bestod besättningen av 22 personer, varav 14 var från Kina och åtta från Myanmar.

Rysk ambassadör: Stridsvagnsleveranser ”flagrant provokation”

Enligt medieuppgifter kommer USA inom kort ge besked om att skicka tunga Abrams-stridsvagnar till Ukraina.

Natten mot onsdagen varnade den ryske USA-ambassadören Anatolij Antonov för att det kommer att ses som ”ytterligare en flagrant provokation” av Ryssland.

”Det är uppenbart att Washington medvetet försöker tillfoga oss ett strategiskt nederlag”, sa Antonov i ett uttalande publicerat på ambassadens Telegram-kanal.

Kanye West kan portas från Australien efter antisemitism

Kanye West kan nekas inträde i Australien på grund av sina tidigare antisemitiska uttalanden. Det beskedet kom på onsdagen från en minister i den australiska regeringen.

Enligt lokala medier planerar Kanye West, eller Ye som han kallar sig nu för tiden, en resa till Australien för att hälsa på sin flickväns familj. Men den kan komma att gå om intet, menar utbildningsministern Jason Clare. Bakgrunden ska vara de uttalanden West gjort i olika sammanhang där han uttryckt antisemitism och hyllat Hitler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.