Ett SAS-flygplan på Charles de Gaulle i Paris. Foto: Charles Platiau/TT

26 april: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Svenska SAS-piloter går ut i strejk – 315 avgångar inställda

Svenska SAS-piloter gick ut i strejk vid midnatt. Under natten meddelade SAS att därför ytterligare avgångar ställs in under fredagen – totalt har nu 315 avgångar ställts in. Tiotusentals passagerare drabbas därför av strejken, enligt flygbolaget.

Här drar Kenneth in över Moçambique – 30 000 evakueras

Skolorna är stängda, flygen ställs in och 30 000 människor har evakuerats när det tropiska ovädret Kenneth nu drar in över Moçambique. Ovädret nådde kusten med vindar på 61 m/s sent på torsdagskvällen.

”Jag är rädd att vi är på väg mot en ny humanitär katastrof”, skriver Mami Mizutori, FN:s biträdande generalsekreterare på Twitter.

Lastbilsbrand på E6 – vägen avstängd

En lastbil lastad med livsmedel började brinna på E6 utanför Varberg under natten till fredagen. Vägen är avstängd i norrgående riktning och det är oklart när trafiken kan släppas fram igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.