30 december: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Tre dagars landssorg i Brasilien efter Pelés död

Brasiliens regering har utlyst tre dagars landssorg för att hedra Pelé, av många ansedd som den störste fotbollsspelaren genom alla tider.

Pelés hemstad Santos söder om São Paulo har utlyst en sorgeperiod på sju dagar efter legendarens bortgång.

Santos FC, klubben han representerade i Brasilien i 18 år, kommer att hedra Pelé med en minnesceremoni på måndag och tisdag. Kistan kommer att placeras i mittcirkeln på hemmaarenan Vila Belmiro och allmänheten ges möjlighet att ta ett sista farväl av fotbollsikonen.

Skottlossning i Östhammar – stor polisinsats

En man har avlossat flera skott i en bostad i Östhammars kommun. Polisen är på plats och flera byggnader är utrymda.

– Polisen arbetar aktivt för att situationen ska lösa sig, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen som polisen fick larm om att flera skott avlossats i bostaden och polisinsatsen har pågått sedan dess. Mannen vägrar att lämna lägenheten.

Det finns inga uppgifter om att någon har kommit till skada och det är oklart om det befinner sig någon ytterligare person i bostaden.

Nya flyglarm över Kiev

Invånarna i Kiev uppmanas att ta sig till bombskydd under natten mot fredagen, då flyglarm återigen ljuder över den ukrainska huvudstadsregionen.

”Ta hand om dig själv och dina nära och kära”, skriver guvernören Oleksij Kuleba på Telegram, och tillägger att luftförsvaret fungerar.

Under torsdagen genomförde Ryssland några av de mest omfattande robotattackerna sedan invasionen inleddes, och bomblarmen ljöd över hela landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.