Nära 5 700 personer kan kopplas till de kriminella mc-gängen och tillsammans utgör de den största gruppen som ägnar sig åt organiserad brottslighet i Sverige.

28 januari: Nattens nyheter

Publicerad

Det dolda hotet från mc-gängen – den största kriminella gruppen i Sverige: ”Väljer att inte synas”

Nära 5 700 personer kan kopplas till de kriminella mc-gängen och tillsammans utgör de den största gruppen som ägnar sig åt organiserad brottslighet i Sverige. Trots det har deras verksamhet delvis pågått i det fördolda, enligt experter.

Analys: Ensidig entusiasm över Trumps fredsplan

USA:s president Donald Trump har nu presenterat sin fredsplan för Mellanöstern – läs SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren analys.

Experten listar: Tre nycklar för att lyckas med ett vaccin

Det tar vanligtvis flera år att skapa ett vaccin från det att ett nytt virus upptäcks. Utmaningarna är många, från att kunna odla ett virus till att säkerställa att vaccinet är säkert för allmänheten. Ekonomin är också en faktor då det kostar miljarder att producera ett nytt vaccin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer