29 januari: Nattens nyheter

Publicerad

Två explosioner norr om Stockholm – på samma natt

Under natten mot söndag inträffade två explosioner i norra Stockholm, först i Upplands Bro vid 02-tiden och bara ett par timmar senare i Upplands Väsby, vid 04-tiden.

Båda sprängningarna inträffade i trappuppgångar i flerfamiljshus. Ingen människa har kommit till fysisk skada.

– Vi undersöker givetvis sambanden mellan sprängningarna. Men också med övriga våldsdåd som pågått i Stockholm den senaste tiden, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen Region Stockholm.

Turkiet utfärdar resevarningar för USA och Europa

Turkiet utfärdade på lördagen en avrådan för resor till USA och Europa, rapporterar nyhetsbyrån AFP. USA och flera europeiska länder, däribland Sverige, har tidigare utfärdat liknande avrådanden för resor till Turkiet.

Det turkiska utrikesdepartementet skriver i varningen att det förekommer ”farliga nivåer av religiös intolerans och hat” i Europa och att utlänningar utsätts för ”verbala och fysiska attacker” i USA.

Buss körde utför stup i Peru – minst 24 döda

Minst 24 människor omkom när en buss körde utför ett stup i Peru på lördagen.

Bussen var på väg från huvudstaden Lima till gränsen mot Ecuador när den av oklar anledning körde av vägen. Enligt polisen färdades omkring 60 passagerare på bussen, de flesta haitier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.