Protesterna i Paris, och övriga delar av Frankrike, har pågått i snart fyra veckor. Foto: TT

5 december: Nattens nyheter

Publicerad

Trump: Glad att Macron insett Parisavtalets brister

Efter tre veckors protester i Frankrike backade regeringen i Paris från förslaget om höjda bränsleskatter. Bra gjort, tycker USA:s president som applåderar Emmanuel Macron för att ha insett vad Trump anser vara ”Parisavtalets fatala brister”. Den franske presidenten har dock inte uttryckt samstämmighet med Trump om saken.

För första gången: Barn fött med livmoder från död kvinna

I Brasilien har för första gången någonsin ett barn fötts av en mamma med en inopererad livmoder som donerats av en avliden kvinna, rapporterar The Lancet. Forskare hyllar den medicinska framgången, samtidigt som flera svåra etiska frågeställningar vid livmoderdonationer kvarstår.

Efter succén i Sverige – nu ska Kevin Hart leda Oscarsgalan

Mycket tyder på att det blir komikern och skådespelaren Kevin Hart som kommer att leda Oscarsgalan i februari nästa år. Natten mot onsdag gick Hart ut med uppgiften på Instagram. I höstas drog han fulla hus i Stockholm, Göteborg och Malmö med sin stand up-show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.