• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Man får nog tänka sig att det tar lite tid och när jag säger lite tid menar jag flera timmar”, säger Åsa Montan, kommunikatör på det lokala elbolaget Halmstad energi och miljö, om strömavbrottet. Foto: Pressbild/Roger Larsson, Hallandsposten

6 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals strömlösa i Halmstad efter explosion

Tusentals är strömlösa i centrala Halmstad efter en explosion i ett ställverk.

– Man får nog tänka sig att det tar lite tid och när jag säger lite tid menar jag flera timmar, säger Åsa Montan kommunikatör på det lokala elbolaget Halmstad energi och miljö.

Fjället rasade i Norge – kommunordföranden i tårar

Det norska fjället Veslemannen har oroat kommunen i flera år. Boende i området har evakuerats hela sex gånger bara i år. Och när nyheten om raset nu äntligen kom under torsdagskvällen kunde inte kommunordföranden Lars Olav Hustad hålla tillbaka glädjetårarna.

– Jag tänker på alla de som har tvingats evakueras så många gånger, säger han i NRK:s sändning.

Johnson vägrar föhala brexit: ”Ligger hellre död i ett dike”

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson verkar inte vilja ge upp. Trots beslutet i underhuset i onsdags hoppas han fortfarande kunna driva fram ett nyval – och vägrar skjuta fram brexit.

– Jag skulle hellre ligga död i ett dike, sade han under torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.