Ett universitet i Charkiv har förstörts i ett ryskt robotangrepp, enligt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/TT

7 juli: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Över 21 000 krigsbrott utreds i Ukraina

De ukrainska myndigheterna utreder över 21 000 misstänkta ryska krigsförbrytelser i Ukraina. Mellan 200 och 300 brott anmäls varje dag, uppger riksåklagare Iryna Venediktova.

Enligt åklagaren har runt 600 misstänkta identifierats och 80 åtal påbörjats.

Två skadade efter skottlossning i södra Stockholm

Polisen fick larm om skottlossning i Hagsätra i södra Stockholm vid 00.30. På plats anträffades två skadade personer som fördes till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

England vann EM-premiären

England fick starten de ville på hemma-EM. Men det var med minsta möjliga marginal som de besegrade Österrike inför 68 871 personer på Old Trafford.

– Det var otroligt. Det var härligt då hela publiken ropade våra namn. Det hjälpte oss, säger Lucy Bronze till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.