Här hissas personal ombord från helikopter. Nu ska bärgningsbåtarna bogsera fartyget till land under natten. Foto: KV Bergen, Kystvakten/TT

8 april: Nattens nyheter

Publicerad

Akut insats i Norge – övergivna fartyget bogseras mot land

På kort varsel påbörjades en akut räddningsoperation utanför norska kusten sent på onsdagskvällen. Trots nattmörkret bärgas fartyget som varit på drift sedan i måndags – i hopp om att undvika en oljekatastrof.

– Det finna inga garantier. Men allt tyder på att fartyget inte kommer kunna kantra, säger Einar Vik Arset, kystdirektör på norska Kystverket, till NRK vid 23-tiden.

Myanmars ambassadör utelåst: ”En kupp mitt i London”

Myanmars ambassadör i Storbritannien har stängts ute från ambassadbyggnaden i London. Ambassadören Kyaw Zwar Minn säger att han har blivit utelåst och att militärattachen tagit kontroll över byggnaden i militärjuntans namn.

Nytt svenskt fall blodpropp efter Astravaccin

Ännu en svensk kvinna har drabbats av blodpropp i kombination med brist på blodplättar efter vaccinering med Astra Zenecas vaccin mot covid-19.

Hittills har nu totalt tre fall bekräftats i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.