9 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Mångmiljardär överväger att satsa på presidentvalet i USA

Den superrike 77-årige före detta New York-borgmästaren Michael Bloomberg kan bli näste man att ge sig in i kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat i valet i USA nästa år. Bloomberg har tidigare sagt att han ska hålla sig borta, men har nu gjort en formell kandidatanmälan för att kunna hoppa på tåget. Orsak: Han tvivlar på att de andra aspiranterna kan besegra president Trump.

Glasögonförbud för kvinnor upprör japaner

En ny debatt har blossat upp om de strikta klädkoder som många japanska kvinnor möter i jobbet. Kvinnor i flera branscher har trätt fram och berättat att de inte får bära glasögon, och nu skriver flera medier om hur kvinnor gör uppror under hashtaggen ”glasses are forbidden” på Twitter.

Misstänkt kattplågare jagades ned i havet

En man fick i går kväll räddas ur vattnet vid Västra hamnen i Malmö. Vittnen uppger för polisen att han blev jagad av upprörda människor som sett honom slå ihjäl en katt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.