ABBA återförenade på scen i Stockholm Foto: StellapicturesVisa alla (3)
Visa alla (3)

ABBA återförenade i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Agneta, Björn, Benny, och Anni-Frid. På onsdagskvällen samlades de forna Abba-medlemmarna på nytt när ännu en musikal på temat Mamma Mia hade premiär i Stockholm.

Det har länge spekulerats i en möjlig återförening för Abba och på onsdagskvällen kunde besökare på middagsunderhållningen ”Mamma Mia the party” i Stockholm bevittna hur Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad återigen stegade fram på röda mattan.

Tog emot publikens jubel

Men de forna medlemmarna i supergruppen höll sig inledningsvis på röda mattan, och satt sedan vid olika bord under showen. Men efter showen låg rockröken tung i lokalerna och ur dimmorna stegade då de fyra Abborna fram och klev upp på en mindre scen i lokalen. Något musikaliskt framträdande var det inte fråga om, men läge för de som befann sig på plats att få tillfälle till en sällsynt gruppbild av den forna super-gruppen.

De har inte setts alla fyra tillsammans sedan premiären av Mamma Mia-filmen 2008. Inte ens vid invigning av Abba-museet eller när 40-års jubileumet av Waterloo uppmärksammades med bok härom året har de fyra samlats.

Men på onsdagskvällen visste jublet inga gränser bland publiken.

Efter att ha stått tillsammans i en dryg halvminut för gruppbilder lämnade de scenen och fortsatte premiärfestandet.

Abba

Visa

Den svenska popgruppen Abba bildades 1972 och upplöstes 1983.

Abba gjorde stor internationell succé och är Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna.

Gruppen bestod av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agneta Fältskog och Anni-Frid Lyngstad.

Då gruppen upplöstes 1983 hade de sålt omkring 180 miljoner skivor och har sedan dess sålt ytterligare flera hundra miljoner skivor.

Gruppens första album var Ring ring 1973, deras sista album var The Visitors 1981.

Det stora internationella genombrottet fick de i Eurovision Song Contest 1974 där de vann med bidraget Waterloo. Låten Mamma Mia! skrevs 1975 och fanns med på Abbas tredje album.

Låten har gett namn till musikalen som hade premiär 1999 och som filmatiserades 2008.

Abba museet i Stockholm öppnade 2013.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer