Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen kandiderar till språkrör för Miljöpartiet efter Isabella Lövins avhopp. Foto: Jessica Gow / TT

Åsa Lindhagen (MP) kandiderar till posten som språkrör

Uppdaterad
Publicerad

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen kandiderar till posten som språkrör för Miljöpartiet.

”Miljöpartiet befinner sig i en svår uppförsbacke och lyckas inte nå fram till väljarna”, skriver hon på DN Debatt.

”Miljöpartiet är ett parti som står upp för människor som har det tufft. Jag möter dock ofta en bild av att vi är ett parti för medelklassen i storstäderna. Men vi har alltid stått på utsatta människors sida och det måste bli mycket tydligare gentemot väljarna”, skriver hon i debattartikeln.

Lindhagen har tidigare meddelat att hon ”starkt överväger” att kandidera efter beskedet att språkröret Isabella Lövin väljer att lämna politiken.

Även riksdagsledamoten Rebecka Le Moine och partiets ena gruppledare Annika Hirvonen kandiderar till posten, liksom den andra gruppledaren Janine Alm Ericson och partisekreteraren Märta Stenevi. Det nya språkröret ska väljas på en extra kongress i början på nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.