Avhysning av EU-migranter kostar mijoner

Publicerad

Exploateringskontoret stödjer inte SD förslag om förbud mot tiggeri.

Under 2014 har tolv olovliga tältläger tvingast flytta eller lokalisera om sina boende. De flesta tälten tillhörde EU-migranterna som bosatt sig på mark som Stockholm stad äger men, som ännu inte exploaterats. Städningen efter bouppsättningarna har under förra året kostat exploateringskontoret 2,2 miljoner kronor.

SD har tidigare ansökt om förbud mot tiggeri i Stockholm men förvaltningen ger klara besked om att de inte tänker stödja SD:s politik, det skriver tidningen stockholmdirekt.se.

I år har två avhysningar ägt rum men då av Kronofogdemyndigheten och exploateringskontoret anser att det inte är hållbart att skapa illegala boplatser runt om i staden.

Nationell samordnare för att hantera utsatta EU- medborgare

Regeringen har tillsatt särskilld nationell samordnare för att jobba med just utsatta EU-migranter. Just nu ser man över lagstiftningen om hur man kan underlätta för markägare att avhysa människor som bosätter sig illegalt, det skriver stockholmdirekt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer