Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Fler människor kan dö om vi inte koordinerar, säger Joe Biden under en presskonferens i sin hemstad Wilmington, Delaware på måndagen. Foto: Roberto Schmidt/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Biden till Trump: Fler riskerar att dö

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset har skördat hundratusentals liv i USA. Men trots den svåra situationen finns det inget samarbete mellan Donald Trumps regering och Joe Bidens administration.

Nu kommer hård kritik från den tillträdande presidenten.

– Fler människor kan dö, säger Joe Biden.

Snart två veckor har gått sedan presidentvalet i USA. Men trots att Joe Biden utropats till vinnare vägrar Donald Trump att acceptera nederlaget. Därför finns det inget samarbete mellan Trumps regering och den tillträdande administrationen, vilket skulle kunna få ödesdigra konsekvenser för hanteringen av coronaviruset, enligt den tillträdande presidenten.

– Fler människor kan dö om vi inte koordinerar, säger Biden under en presskonferens i sin hemstad Wilmington, Delaware på måndagen.

Han varnar för att USA är på väg mot en ”väldigt en mörk vinter” och menar att situationen kommer att bli ännu värre innan det vänder.

Hittills har omkring 245 000 människor i USA dött i sviterna av covid-19 och kurvan för smittspridningen pekar brant uppåt. Joe Biden har tillsatt en expertgrupp bestående av tolv forskare och experter som ska leda kampen mot coronaviruset när hans administration tar över. Biden underströk dock att samarbetet bör komma igång så fort som möjligt.

– Om vi tvingas vänta till den 20:e januari innan vi kan börja planera så kommer vi att hamna på efterkälken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Presidentvalet i USA

Mer i ämnet