Carl Bildt (M): Man måste ha föreställt sig att Jonas Sjöstedt (V) var en dörrmatta

Uppdaterad
Publicerad

C, L, S och MP måste ha förutsatt att Jonas Sjöstedt (V) var en dörrmatta som trodde att V skulle stödja partiernas uppgörelse – utan att få inflytande. Det menar förre Moderatledaren Carl Bildt.

– Det är möjligt att han kommer visa sig vara en dörrmatta, det återstår att utreda.

I måndagens Aktuellt tyckte den tidigare riksdagsledamoten för Vänsterpartiet, Rossana Dinamarca, att det var naivt att tro att Vänsterpartiet skulle ge stöd åt överenskommelsen mellan de fyra partierna.

– Jag tror att både centerpartisterna och liberalerna asgarvar åt det här scenariot. Det förstår vem som helst att ingen skulle släppa igenom något man inte haft något inflytande i, sa Rossana Dinamarca (V).

Carl Bildt (M) menade att partierna bakom överenskommelsen måste ha föreställt sig att Jonas Sjöstedt (V) var en dörrmatta.

– Det är möjligt att han kommer visa sig vara en dörrmatta, det återstår att utreda. Men man måste ha förutsatt att han var en dörrmatta.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.