Foto: Scanpix

Efter SVT:s granskning: SJ-chefen lämnar

Uppdaterad
Publicerad

SJ:s styrelseordförande Jan Sundling lämnar sin tjänst på näringsdepartementet. Detta efter SVT:s avslöjande om hans flerdubbla inkomster.

Efter SVT:s avslöjande om att SJ:s styrelseordförande Jan Sundlings haft flerdubbla inkomster, har Sundling nu sagt upp sig från näringsdepartementet. Det bekräftar finansmarknadsministerns pressekreterare för SVT.

Jan Sundling har fått full ersättning från SJ och två andra statliga styrelser, trots att han samtidigt haft anställning och lön från Regeringskansliet. Detta strider mot regelverket.

SJ-chefens dubbla ersättningar

Även Kristina Rennerstedt, som är kulturråd i Washington, och sitter i styrelsen för Operan har haft dubbla ersättningar som strider mot regelverket.

Regeringen utreder nu SJ:s ansvar för de begångna felen, och man överväger om Jan Sundling och Kristina Rennerstedt kommer att behöva betala tillbaka de pengar de fått ut.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SJ-chefens dubbla ersättningar

Mer i ämnet