Allras huvudkontor på Sveavägen i Stockholm (arkivfoto) Foto: TT

Ännu en brottsmisstänkt i Allra-härvan

Publicerad

Ytterligare en misstänkt har dykt upp i brottsutredningen kring skandalbolaget Allra. Brottsmisstanken gäller grovt penningtvättsbrott.

Personen är inte gripen eller anhållen. Expressen skriver att det är sekretess på den misstänktes namn och att advokat Thomas Olsson utsetts till försvarare.

Åklagare Thomas Hertz är fåordig med kommentarer men det handlar om överföringar av pensionsspararnas pengar till andra konton.

Pensionsbolaget Allra

– Det är de pengar som härrör från den ursprungliga transaktionen för brottet, säger Hertz till Expressen.

Allra-härvan har kallats för den största skandalen sedan premiepensionssystemet infördes för snart 20 år sedan. Pensionsmyndigheten menar att fondspararnas pengar använts till att berika ägarna.

Den 13 oktober häktades Allras grundare och tidigare vd Alexander Ernstberger misstänkt på sannolika skäl för grov trolöshet mot huvudman. Han nekar till alla anklagelser om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pensionsbolaget Allra

Mer i ämnet